
dasa_
Kto pestuje cesnak vie, že v tomto čase začnú rásť na cesnaku výhonky a stáčať sa do zaujímavých špirál. Bežne sa vylamujú, aby zosilneli hlávky. Výhonky nemusia skončiť na komposte, ale dajú sa použiť aj pri varení
Ingrediencie
1 | kilogram | morčacie stehno horné |
1 | polievková lyžica | múka |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | kurkuma |
1 | polievková lyžica | horčica |
1 | hrsť | cesnakové výhonky |
1 | polievková lyžica | olej |
voda |
Postup
Morčacie horné stehno očistíme, ak treba vykostíme a dáme dolu kožu (použijeme na polievku). Nakrájame na kocky s hranou približne 1,5-2 cm.
Cesnakové výhonky umyjeme a nakrájame na asi 1cm kolieska
Nakrájané mäso posypeme soľou, kurkumou, múkou a dobre premiešame. snažíme sa obaliť všetky kocky
Do hrnca dáme rozpáliť olej. Vsypeme mäso a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán, aby sa zatiahlo
Podlejeme trochou vody (asi 1dcl), pridáme horčicu, nakrájané cesnakové výhonky a premiešame.
Prikryjeme a za občasného miešania dusíme asi 1 hodinu, respektíve do zmäknutia. Šťavu vďaka múke na obalenie a horčici netreba ďalej zahusťovať,
Podávať možno s ľubovoľnou prílohou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.