
sedita321123 | Pečená plnená paprika
Tip na chutný a sýty obed.
Náplň: | ||
300 | gramov | mäso bravčové mleté |
1 | hrnček | ryža guľatozrnná |
2 | strúčiky | cesnak |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
majoránka | ||
1 | kus | vajce |
Paradajková omáčka: | ||
1 | kus | cibuľa |
1 | strúčik | cesnak |
500 | gramov | pasírované paradajky |
300 | millilitrov | vývar mäsový |
soľ | ||
čierne mleté korenie | ||
bobkový list | ||
Ešte potrebujeme: | ||
3 | kusov | paprika červená hrubostenná veľká |
olej olivový |
Keďže červená paprika je vhodná na pečenie, lebo si zachováva svoju pôvodnú farbu, použijeme tento druh. Tri veľké papriky umyjeme a odkrojíme vrchné časti, ktoré si necháme. Vyberieme jadrovníky a vlákna, naspäť priklopíme a odložíme bokom.
Pripravíme si náplň do paprík. Ryžu uvaríme v osolenej vode s trochou oleja a necháme vychladnúť. Pridáme mleté mäso, vajce, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom a dôkladne premiešame. Plnkou naplníme pripravené papriky a priklopíme vrchnou časťou.
Paradajková omáčka. V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme pasírované paradajky, soľ, bobkový list a korenie. Premiešame a minútu povaríme. Potom zalejeme vývarom, necháme zovrieť a odstavíme z platne.
Do zapekacej nádoby prelejeme omáčku, do ktorej poukladáme naplnené papriky. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme odokryté cca 45-50 minút alebo podľa svojej rúry, kým sa papriky nezačnú zapekať do zlato-hneda
Upečené papriky vyberieme na taniere a prelejeme paradajkovou omáčkou. Podávame s domácim chlebom. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Langoše
Alica7 | Langoše
Langoše
Výborné mäkkučké langoše.
Slonie slzy
Slavka K | Slonie slzy
Slonie slzy
Výborné slonie slzy pripravíte aj s kakaovým krémom. U nás sú obľúbenejšie.