
Martuška 123
Bravčové karé plnené praženicou s paprikou a šunkou.
600 | gramov | bravčové karé |
mleté čierne korenie | ||
soľ | ||
Plnka: | ||
1 | kus | cibuľa |
1 1⁄2 | farebná paprika | |
4 | kusov | vajce |
100 | gramov | šunka |
1 | kus | bujón |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
olej |
Mäso nakrájam na väčšie rezne naklepem a z oboch strán nasolím a okorením.
Plnka: Cibuľu pokrájam a orestujem na oleji. Pridám na pásiky pokrájané papriky a spolu podusím , osolím a okorením. Pridám rozšľahané vajíčka a urobím hustú praženicu.
Na rezne položím plátok šunky, na to rozotriem plnku a mäso preložím na poly konce spojím ihlami alebo špáratkami.
Naplnené mäso prudko poopekám na rozohriatom oleji. Podlejem horúcim vývarom a dusím.
Keď je mäso hotové tak ho vyberiem a šťavu zahustím hladkou múkou. Môžem ešte dochutiť vegetou, soľou .
Podávam so zemiakovou kašou, ryžou, opekané zemiaky a zeleninový šalát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty