
M.á.r.i.a
Treba využiť toto obdobie čerstvej špargle, kto ju miluje nie je o čom ....
8 | kusov | špargľa biela |
8 | kusov | schwarzwaldská šunka |
8 | kusov | pražská šunka |
8 | kusov | plátkový syr |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
1 | polievková lyžica | maslo |
1 | balík | rukola |
Špargľu si olúpem, odlomím spodnú časť a dám variť do vody, do ktorej pridám soľ, cukor, šťavu a maslo. Varím 10 min. na skus. Vyberiem z vývaru (ten si nechám) a nechám trochu vychladnúť. Pripravím si plátky schwarzwald šunky - pražská šunka - plátok tvrdého syra (výber záleží na vás) - špargľa ...

...zabalím špargľu a naukladám do zapekacej misky trochu vymastenej maslom, podlejem naberačkou vývaru ...

...vložím do vyhriatej rúry na 180 ° a pečiem 20 min.

Za pečenú špargľu dám na tanieri na kôpku rukoly, posypem sezamovými semiačkami a polejem balzamikovou redukciou.
Zo vyšnej špargle v polkilovom balíku pripravím krémovu polievku. Ak je špargľa tenká balím po 2 ks.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty