
katarinalucanova | Tekvicové halušky s bryndzou
Skvelé jemné halušky s bryndzou a slaninkou. Obed hotový za pol hodinku.
Ingrediencie
1 | kus | tekvica biela |
1 | kus | vajce |
hladká múka | ||
soľ | ||
250 | gramov | bryndza |
100 | milligramov | mlieko |
slanina | ||
pažítka |
Postup
Tekvicu ošúpeme, prekrojíme a lyžicou vydlabeme jaderník. Rozmixuje na jemno, pridáme vajíčko, čajovú lyžičku soli a hladkú múku. Múky toľko, aby vzniklo hustejšie cesto.
Kým pripravujeme cesto, dáme variť vodu. Osolíme ju. Keď zovrie, pomocou haluškára robíme halušky. Povaríme ich, keď vyplávajú na povrch ešte 3- 4 minútky a sú hotové. Halušky scedíme.
Bryndzu rozmiešame s mliekom a pridáme k haluškám. Upražíme nakrájanú slaninku a dáme ju na halušky.
Ozdobíme pažítkou a môžeme podávať. Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šampiňóny na smotane
Slavka K | Šampiňóny na smotane
Šampiňóny na smotane
Rýchla bezmäsitá teplá večera.
Domáce buchty na pare
Alica7 | Domáce buchty na pare
Domáce buchty na pare
Výborné jemné a nadýchané parené buchty, môžeme podávať nielen s orechmi ale aj s mletým makom.