Veľká fašírka

Pridal/a Alena7

Recept od moje mamySrdce, overený dlhoročným požívaním.

Veľká fašírka - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
Celkový čas
1 hod, 45 minút

Ingrediencie

1kilogrammleté mäso
2decilitremlieko
3strúčikycesnak
  soľ
  mleté čierne korenie

Inštrukcie

Mäso zomeliem "na hrubo" - nie na moc malých dierkach. Cesnak (prípadne aj menšiu cibuľu) pomeliem spolu s mäsom alebo nadrobno pokrájam. Pridám soľ + mleté korenie a postupne primiešam mlieko. Množstvo 2 dcl mlieka je odhad. Najlepšie je mlieko pridávať postupne, premiešať hmotu a podľa stavu pridať/nepridať. Hmota musí držať dobre pokope tak, aby sa nerozpadla, ani nebola moc riedka a neroztiekla sa v pekáči.

Po zamiešaní všetkých surovín vytvarujem z hmoty 1 veľký alebo 2 menšie bochníky a dám na rozohriaty pekáč. Najskôr cca 40-45 minút dusím zakryté, podliate vodou. Zvyknem 25 minút na jednej strane, otočím bochníky a zase 25 minút na druhej strane. Na druhých 25 minút  pridám okolo mäska pokrájané zemiaky( bude príloha). Potom odokryjem, preložím do trúby a pečiem -  na 180 stupňov, cca 15-20 minút. Kto má rád dobre chrumkavé, môže ku koncu pečenia zagrilovať - tak na 7-10 minút.

Prajem dobrú chuť!

Poznámky

Čerstvú-teplú podávame so zemiakmi, ryžou alebo len so zeleninovým šalátom - každý podľa svojej chuti.

Studenú-na druhý deň (ak ostaneChichocem sa)  môže byť len s chlebom a zeleninou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok