
Ešte mi zostali jabĺčka, tak zas pečiem z nich. Jablková bábovka je vláčna, mokrá, výborná.
Mierka je hrnček= 250 ml.
1 | hrnček | jablká strúhané |
2 | hrnčeky | hladká múka |
3 | kusov | vajcia |
1⁄2 | hrnček | olej |
5 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | mletá škorica |
100 | gramov | čokoláda |
30 | gramov | Cera |
cukrové zdobenie | ||
1⁄2 | hrnček | cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
Do misy dáme strúhané jablká, prisypeme vanilkový cukor, škoricu, cukor a žĺtka, olej, mlieko. Premiešame
Pridáme preosiatu múku spolu s kypriacim práškom.
Zamiešame.
Z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme ho do cesta. Cesto je hotové.
Bábovkovú formu vymažeme tukom, vysypeme hrubou múkou a cesto rovnomerne vylejeme do nej
Pečieme cca 45 min.pri teplote 180st.C.
Hotovú vychladnutú bábovku vyklopíme z formy, pripravíme si čokoládovú polevu a polejeme ňou vrch bábovky. Ozdobíme cukrovým zdobením..




- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty