reklama

Kysnutý čučoriedkový koláč s rumom

Pridal/a dasa_ dňa 28. 09. 2021 - 11:29 - Recepty dasa_
Kysnutý čučoriedkový koláč s rumom, Koláče, recept, dasa_

reklama

Tenučké kysnuté cesto, šťavnatá náplň, chrumkavý vrch a ako čerešnička nakoniec prekvapenie, ktoré bude chutiť aj chlapom povrch poliaty rumom s maslom.

Ingrediencie
Cesto:
300 gramov hladká múka
3 gramov soľ
40 gramov kryštálový cukor
150 gramov mlieko
25 gramov droždie
80 gramov olej
2 kusov žĺtok
Náplň:
2 polievkové lyžice čučoriedkový džem
1⁄2 liter čučoriedky
Posýpka:
2 polievkové lyžice maslo
2 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice ovsené vločky
2 polievkové lyžice mandľové lupienky
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
Dokončenie:
2 polievkové lyžice maslo
1 deciliter rum
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskôr si pripravíme cesto: Rozpustíme maslo. Mlieko mierne zohrejeme, rozmiešame cukor. Pridáme droždie a necháme ho naštartovať. Múku zmiešame so soľou a preosejeme. V miske zmiešame múku, rozpustené maslo prípadne olej, žĺtka a kvások. Dobre vymiesime a necháme v zakrytej miske oddychovať 30-40 minút.

Pripravíme si posýpku - všetky suroviny prstami miešame do drobivej štruktúry. Ak je potrebné, tak pridáme múku alebo ovsené vločky.

Trúbu predhrejeme na 180stupňov.

Cesto vyvaľkáme na tenko na rozmer plechu na pečenie. Snažíme sa nechať trochu hrubšie kraje. Po celej ploche natrieme džem a nasypeme umyté a osušené čučoriedky.

Vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút. Okraje by mali krásne zružovieť.

Po upečení koláča rozpustíme maslo, zmiešame s rumom a celý koláč polejeme. Nechame vychladiť a podávame.

 

Doplňujúce poznámky

Pozor, ak budú koláč jesť deti, prípadne šoféri, rum prosím vynechajte a prípadne pridajte do masla trochu práškového cukru.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama