
dasa_ | Kysnutý čučoriedkový koláč s rumom
Tenučké kysnuté cesto, šťavnatá náplň, chrumkavý vrch a ako čerešnička nakoniec prekvapenie, ktoré bude chutiť aj chlapom povrch poliaty rumom s maslom.
Ingrediencie
Cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka |
3 | gramov | soľ |
40 | gramov | kryštálový cukor |
150 | gramov | mlieko |
25 | gramov | droždie |
80 | gramov | olej |
2 | kusov | žĺtok |
Náplň: | ||
2 | polievkové lyžice | čučoriedkový džem |
1⁄2 | liter | čučoriedky |
Posýpka: | ||
2 | polievkové lyžice | maslo |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | ovsené vločky |
2 | polievkové lyžice | mandľové lupienky |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Dokončenie: | ||
2 | polievkové lyžice | maslo |
1 | deciliter | rum |
Postup
Cesto: Rozpustíme maslo. Mlieko mierne zohrejeme, rozmiešame cukor. Pridáme droždie a necháme ho naštartovať. Múku zmiešame so soľou a preosejeme. V miske zmiešame múku, rozpustené maslo prípadne olej, žĺtka a kvások. Dobre vymiesime a necháme v zakrytej miske oddychovať 30-40 minút.
Posýpka: Všetky suroviny prstami miešame do drobivej štruktúry. Ak je potrebné, tak pridáme múku alebo ovsené vločky.
Rúbu predhrejeme na 180 stupňov.
Cesto vyvaľkáme na tenko na rozmer plechu na pečenie. Snažíme sa nechať trochu hrubšie kraje. Po celej ploche natrieme džem a nasypeme umyté a osušené čučoriedky.
Koláč vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút. Okraje by mali krásne zružovieť.
Po upečení koláča rozpustíme maslo, zmiešame s rumom a celý koláč polejeme. Necháme vychladnúť a podávame.
Pozor, ak budú koláč jesť deti, prípadne šoféri, rum prosím vynechajte a prípadne pridajte do masla trochu práškového cukru.

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Brokolicové fašírky
Alica7 | Brokolicové fašírky
Brokolicové fašírky
Chutné a zdravé zeleninové fašírky s brokolicou a mrkvou.
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
dasa_ | Jahodová dreň
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
Jednoduchý a veľmi rýchly spôsob spracovania jahôd, ktorý poteší najmä všetky deti.