
dasa_ | Rýchly hruškový závin
Niekedy máme veľa času a trúfneme si ťahanú štrúdľu. Inokedy potrebujeme hlavne rýchlo niečo upiecť. Vtedy je prvým pomocníkom hotové lístkové cesto. S voňavými hruškami doplnenými karamelovou chuťou sušienok je to ideálna rýchlovka pre nečakanú návštevu alebo sladké raňajky.
Ingrediencie
1 | kus | lístkové cesto |
3 | kusov | hruška |
Lotus keksy | ||
1 | štipka | škorica |
cukor | ||
1 | kus | žĺtok |
Postup
Lístkové cesto rozbalíte a ak treba vyvaľkáte na obdĺžnik
Rúru vyhrejte na 180 stupňov.
Do stredu v dvoch radoch rozložíte Lotus keksíky. Ak ich nemáte, použite napríklad piškóty. Slúžia na absorbovanie prebytočnej tekutiny z hrušiek
Zrelé hrušky nastrúhajte na plátky a rozložte na keksíky. Jemne posypte trochou škorice. Ak vaše hrušky nie sú dosť sladké, pridajte lyžičku, dve práškového cukru.

Preložte okraje cez plnku, cesto na jednom okraji potrite kvapkou vody a spojte jemným zamačkaním. Vrch potrite rozšľahaným žĺtkom
Vložte do vyhriatej rúry a pečte cca 15 minút, respektíve podľa skúseností s vašou rúrou. Orientujte sa podľa farby povrchu.
Po rozkrájaní na jednotlivé porcie môžete po vrchu pocukrovať práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.
Slaný cuketový koláč z ťahaného cesta
dasa_ | Slaný cuketový koláč z ťahaného cesta
Slaný cuketový koláč z ťahaného cesta
Skúste ťahané cesto na štrúdľu pripraviť s olivovým olejom naplniť na taliansky spôsob. Výsledok vás určite milo prekvapí