
Martuška 123 | Šišky s džemom
Recept na neodolateľné šišky, ktoré vďaka zemiakom v ceste zostanú krásne mäkké a vláčne!
200 | millilitrov | mlieko |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
20 | gramov | droždie |
500 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
160 | gramov | zemiaky uvarené |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | polievkové lyžice | rozpustené maslo |
50 | millilitrov | rum |
Do vlažného mlieka dám cukor a droždie, nechám chvíľu podkysnúť. Do misky dám múku, soľ, nastrúhané vychladnuté zemiaky, vajíčko, žĺtok a roztopené maslo, kvások a rum. Vypracujem cesto.
Na pomúčenú dosku dám cesto a rozvaľkám ho asi na hrúbku 1 cm a vykrajujem kolieska.
Vykrojené nechám na doske podkysnúť asi 1 hodinu.
V hlbšej panvici zohrejem olej. V strede prstami naznačím jamku a vykysnuté šišky vrchnou stranou hodím do oleja a na chvíľu prikryjem, potom odkryjem, otočím a už neprikrývam. Usmažené vyberiem na tácku vystlanú papierovými obrúskami.
Na hotové dám džem a posypem ich práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty