
sedita321123 | Cviklová nátierka s chrenom a ricottou
Jednoduchá nátierka z cvikly a chrenu s mäkkým polotučným srvátkovým syrom. Výborná je na chlebíčkoch či kanapkách. Hodí sa na rodinné oslavy, silvestrovskú párty, ale aj na všedné dni.
2 | kusov | cvikla |
250 | gramov | ricotta |
trocha | olivový olej | |
štipka | soľ | |
1 | čajová lyžička | rasca mletá |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
trocha | chren sterilizovaný | |
trocha | farebné korenie |
Cviklu so šupkou dôkladne umyjeme, vložíme do hrnca s horúcou vodou a varíme cca 1 hodinu. Potom scedíme a preložíme do studenej vody, aby sa lepšie šúpala. Olúpanú nastrúhame najemno a dáme do misky. Ak máme domácu zavarenú cviklu, ušetríme čas potrebný na jej varenie. Ricottu scedíme, vymiešame na hladký krém a pridáme k cvikle.

Posypeme rascou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Nakoniec veľmi opatrne, po dávkach, pridávame podľa chuti chren.

Všetko spolu vymiešame.

Cviklovú nátierku kombinujeme napr. so schwarzwaldskou šunkou a vňatou mladej cibuľky, ale aj inou šunkou a zeleninou podľa vlastného výberu.

Výborná je na jednohubkách pripravených z nakrájaných rožkov.

Dobrú chuť.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.