
sedita321123 | Cviklová nátierka s chrenom a ricottou
Jednoduchá nátierka z cvikly a chrenu s mäkkým polotučným srvátkovým syrom. Výborná je na chlebíčkoch či kanapkách. Hodí sa na rodinné oslavy, silvestrovskú párty, ale aj na všedné dni.
2 | kusov | cvikla |
250 | gramov | ricotta |
trocha | olivový olej | |
štipka | soľ | |
1 | čajová lyžička | rasca mletá |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
trocha | chren sterilizovaný | |
trocha | farebné korenie |
Cviklu so šupkou dôkladne umyjeme, vložíme do hrnca s horúcou vodou a varíme cca 1 hodinu. Potom scedíme a preložíme do studenej vody, aby sa lepšie šúpala. Olúpanú nastrúhame najemno a dáme do misky. Ak máme domácu zavarenú cviklu, ušetríme čas potrebný na jej varenie. Ricottu scedíme, vymiešame na hladký krém a pridáme k cvikle.

Posypeme rascou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Nakoniec veľmi opatrne, po dávkach, pridávame podľa chuti chren.

Všetko spolu vymiešame.

Cviklovú nátierku kombinujeme napr. so schwarzwaldskou šunkou a vňatou mladej cibuľky, ale aj inou šunkou a zeleninou podľa vlastného výberu.

Výborná je na jednohubkách pripravených z nakrájaných rožkov.

Dobrú chuť.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo - zemiakovou plnkou
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.