
dasa_
Lahodná nátierka, ktorá kombinuje krémovú textúru bryndze so sladkou chuťou pečenej papriky. Je ideálna ako predjedlo, občerstvenie na párty alebo rýchla večera.
Ingrediencie
125 | gramov | bryndza |
2 | kusov | červená paprika čerstvá |
1⁄2 | čajová lyžička | balsamico |
soľ |
Postup
Papriku umyjeme, osušíme a na 190 stupňov pečieme 20 až 25 minút. Povrch papriky zhnedne. To je ideálny stav.
Ja som piekla v teplovzdušnej fritéze, dá sa samozrejme piecť aj elektrickéj rúre.
Papriku vyberieme ideálne na sitko, roztrhneme a prikryjeme alobalom. Necháme odpočívať asi 10 minút.
Vychladnutú papriku očistíme od šupky a semienok a osušíme ju.
Očistenú papriku pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme bryndzu a spolu poriadne premiešame.
Ochutnáme a podľa potreby pridáme trochu balsamikového octu. So soľou opatrne, bryndza je dosť slaná sama o sebe
Podávame s ľubovoľným pečivom ako raňajky alebo ľahkú večeru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule