
dasa_ | Nátierka z pečenej papriky
Výbornú natierku spravíte aj z pečenej papriky a krémového syra. Stačí ju už len správne dochutiť.
Ingrediencie
1 | balík | cream cheese |
1 | kus | červená paprika |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1 | polievková lyžica | balzamikový ocot |
1 | štipka | soľ |
Postup
Hrubostennú papriku (farba podľa vášho výberu, skúšala som aj žltú, aj červenú) umyjeme, osušíme a dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov prudko opiecť. Ja som piekla v teplovzdušnej fritéze.
Po upečení horúcu papriku premiestnime do misky a zabalíme do potravinárskej fólie. Vďaka tomu sa šupka ľahko oddelí.
Papriku očistíme od šupky a jadierok a umiestnime na pár minút na sitko. Odkvapká prebytočná tekutina a nátierka potom nebude príliš riedka.
Do misky pridáme krémový syr (cream cheese) podľa vlastného výberu, ideálne neochutený. Pridáme olivový olej, balsamikový ocot, soľ a ponorným mixérom zmixujeme do hladka.
Podávame s pečivom, chlebíkom alebo ako dip.
Vďaka použitiu balsamikového octu s hustou konzistenciou má nátierka príjemne kyslastú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.