
dasa_ | Nátierka z pečenej papriky
Výbornú natierku spravíte aj z pečenej papriky a krémového syra. Stačí ju už len správne dochutiť.
Ingrediencie
1 | balík | cream cheese |
1 | kus | červená paprika |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1 | polievková lyžica | balzamikový ocot |
1 | štipka | soľ |
Postup
Hrubostennú papriku (farba podľa vášho výberu, skúšala som aj žltú, aj červenú) umyjeme, osušíme a dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov prudko opiecť. Ja som piekla v teplovzdušnej fritéze.
Po upečení horúcu papriku premiestnime do misky a zabalíme do potravinárskej fólie. Vďaka tomu sa šupka ľahko oddelí.
Papriku očistíme od šupky a jadierok a umiestnime na pár minút na sitko. Odkvapká prebytočná tekutina a nátierka potom nebude príliš riedka.
Do misky pridáme krémový syr (cream cheese) podľa vlastného výberu, ideálne neochutený. Pridáme olivový olej, balsamikový ocot, soľ a ponorným mixérom zmixujeme do hladka.
Podávame s pečivom, chlebíkom alebo ako dip.
Vďaka použitiu balsamikového octu s hustou konzistenciou má nátierka príjemne kyslastú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule