
Keď sa vám nechce zapínať rúra a chuť na sladké je, niečo čo sa tvári zdravo
150 | gramov | datle |
1 | hrnček | ovsené vločky |
2 | polievkové lyžice | kakao |
4 | polievkové lyžice | kokos strúhaný |
50 | gramov | kokosový olej |
Plnka: | ||
500 | gramov | tvaroh |
2 | kusov | banán |
3 | plátky | želatína |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
60 | gramov | kokosové lupienky |
Poleva: | ||
100 | hlávky | čokoláda |
50 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | mandľové lupienky |
1 | polievková lyžica | kokosové lupienky |
Ďatle zalejeme horúcou vodou a necháme 30 min. odležať, scedíme, pridáme statné suroviny na hmotu a spolu rozmiujeme. Natlačíme do tortovej formy tak aby bola hmota aj na okrajoch.
Plnka : tvaroh popučíme s banánami ( môžu byť aj tri podľa sladkosti). Plátky želatíny si namočíme do studenej vody (stačí 2 pl), potom mierne zohrejeme aby sa rozpustila a pridáme do tvarohovej hmoty, primiešame kokosové lupienky. Plnku navrstvíme na ďatlovú hmotu a dáme do chladničky aspň na 1,5 hod.
Čokoládu rozpustíme v teplej smotane a nalejeme na vrch. Posypeme lupienkami....môže byť aj ovocie napr. čučoriedky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy ako ich poznáme z cukrárne.