
Okrem tradičných grilážových u nás máme radi aj čokoládové.
Ingrediencie
300 | gramov | cukor krupica |
250 | gramov | Hera |
50 | gramov | Cera |
3 | kusov | žĺtok |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | tortové oblátky |
Postup
Cukor si dáme do kastróla a zalejeme nie celým deci vody. Na miernom ohni necháme variť sirup na tzv niť ....keď lejete sirup z varechy mal by sa liať na tenkú niť...alebo medzi prsty a lepí sa na nitku, pozor horúci .
Do horúceho sirupu zamiešame kakao aby sa nevytvorili hrudky, zamiešale po jednom žĺtka - dobre a rýchlo miešame nech sa urobí "praženica". Hneď pridáme aj nakrájame obidva tuky, miešame nech sa rozpustia. Necháme za občastného premiešania vychladnúť. Potom trochu prešľahané a môžeme natierať oblátky. O počte oblátok a výške krému sa rozhdnite ako máte radi. Zaťažíme a necháme stuhnúť. Už len nakrájať a maškrtiť.
Ka sa vám stane, že plnka bude trochu redšia pridajte trocu mletých orechov....
Doporčujem použiť heru, maslo je moc riedke a nestuhne tak v oblátkach.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.