
dasa_ | Cuketové hranolky
Ak máte svoju vlastnú zásobu cukety, určite ste už niečo podobné skúšali. Možno máte aj svoj vlastný, overený recept. Ak nie, tak nech sa páči, inšpirujte sa týmto postupom. Ideálny je na mladučké kúsky. Ideálne sa dajú nakrájať krájačom na zemiaky a príprava tak bude naozaj rýchla.
2 | kusov | cuketa |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
olej |
Mladé cukety nakrájame na hranolky cca 0,5x0,5 cm. Alebo môžeme použiť krájač na zemiaky a prácu efektívne zrýchliť. Treba však použiť mladé kúsky.

Narezané hranolky osolíme, necháme chvíľu postáť. Pomocou papierovej utierky odstránime prebytočnú vlhkosť.

Posypeme hladkou múkou a premiešame.

V panvici rozpálime olej a po častiach vysmážeme.

Samozrejme môžeme použiť aj teplovzdušnú fritézu alebo plech v rúre. Ale otvorene, vysmážané v oleji sú najchutnejšie 🙂
Podávame s ľubovoľnou omáčkou. V našom prípade zmiešaný kečup, tatárska omáčka a kyslá smotana.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty