
dasa_ | Jednoduché karfiolové placky
Minimum ingrediencií, maximálna chuť. Vyskúšajte recept na jednoduché karfiolové placky zo štyroch surovín a doprajte si ľahké jedlo kedykoľvek. Stačí karfiol, trocha syru, kvapka oleja a štipka korenia. Ľahký obed je rýchlo na tanieri.
1⁄2 | hlávka | karfiol |
50 | gramov | tvrdý syr |
1 | štipka | grilovacie korenie |
olej | ||
soľ |
Očistený karfiol varíme cca 5 minút v posolenej vode. Po uvarení ho necháme odkvapkať.
Medzitým na hrubo nastrúhame tvrdý syr.
Ja som piekla v teplovzdušnej fritéze a použila rovnaký papier ako na pečenie zemiakov. Rovnako môžete piecť aj na plechu a v rúre.
Na plech dáme papier na pečenie k pridáme kvapku oleja.
Postrúhaný syr rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu rozdelíme na papier na malé kôpky. Počítame cca 3 placky na osobu.

Na kôpky syra položíme kúsky vareného karfiolu. Pomocou pohára karfiol sploštíme (jednoducho zatlačíme dnom pohara) a jemne posypeme grilovacím korením. Kto má rád iba chuť karfiolu, korenie nemusí pridávať.

Nakoniec na vrch rozdelíme zvyšok strúhaného syra a dáme do rúry/teplovzdušnej fritézy zapiecť na 180 stupňov a cca 15-18 minút

Podávame s vhodným dipom a zeleninou.
Dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.