
sedita321123 | Plnené tortilla placky
Tip na rýchlu večeru.
2 | kusov | tortilla |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
2 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | horčica |
štipka | mexické korenie | |
soľ | ||
Zeleninová náplň: | ||
1 | kus | cibuľa |
1 | strúčik | cesnak |
1⁄2 | kus | paprika červená hrubostenná |
2 | kusov | paradajka |
4 | polievkové lyžice | kukurica sterilizovaná |
Cesnakový dressing: | ||
200 | gramov | kyslá smotana |
1 | strúčik | cesnak |
štipka | chilli korenie | |
štipka | soľ |
Vajíčka uvaríme natvrdo, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak nasekáme na plátky, papriku na malé kocky, paradajky na polmesiačiky.
Na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak a na tomto základe orestujeme papriku, potom pridáme paradajky a scedenú kukuricu, ochutíme mexickým korením a krátko prehrejeme. Nakoniec do zmesi opatrne zamiešame natvrdo uvarené vajíčka pretlačené cez mriežku.
Na suchej panvici z oboch strán krátko opečieme každú tortillu vopred dôkladne pokropenú vodou a ešte teplú natrieme horčicou.
Do stredu každej placky naložíme zeleninovú zmes a tortilu poskladáme (najprv zahneme spodnú časť, potom preložíme cez seba boky).
Tortilly podávame s cesnakovým dresingom z kyslej smotany, ktorú osolíme a ochutíme štipkou čerstvo zomletého čili korenia. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty