
M.á.r.i.a
Zdravý šalátik vhodný na večeru.
3 | kusov | cvikla |
250 | gramov | zelená špargľa |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | kus | chilli paprička |
150 | millilitrov | biele víno |
2 | štipky | soľ |
1 | strúčik | cesnak |
1 | štipka | cukor |
2 | štipky | mleté čierne korenie |
1 | balík | rukola |
1 | kus | červená cibuľa |
1 | kus | pór |
Zelenú špargľu umyjem a nakrájam na 2-3 cm kusy. Špargľové konce 1 cm odlomiť.
Osmažím špargľu na olivovom oleji, pridám čerstvú chilli papričku na jemno, na nadrobno nakrájanú. Zalejem bielym víno a dusím asi 5 minút.
Vyberiem špargľu, omáčku nechám vychladnúť. Pridám do toho soľ, korenie a jemne roztlačený cesnak a cukor.
Uvarenú cviklu, ošúpem, nakrájam na plátky aj mesiačiky. Na tanier dám umytú rukolu, pridám špargľu a zalejem omáčkou pripravenou na panvici.
Šalát môžeme obohatiť delikátnym kozím syrom alebo pásikmi červenej cibule predtým zabarím na chvíľku horúcou vodou, na jemno nakrájaný pór.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.