
M.á.r.i.a
reklama
Začína sa sezóna špargle, a tak milovníci tejto zeleniny si ju vychutnajú, malá inšpirácia so šalátom.
Ingrediencie
500 | gramov | zelená špargľa |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | maslo |
1 | polievková lyžica | ocot |
1 | čajová lyžička | cukor |
150 | gramov | feta syr |
100 | gramov | parmezán |
100 | gramov | čierne olivy |
1 | polievková lyžica | olej olivový |
Postup
Špargľu si očistíme - odlomíme spodnú stonku odtiaľ ako sa dá nalomiť, zelenú špargľu nelúpeme. Dám ju do hrnca zalejem vodou a pridám cukor, soľ, maslo, ocot a nechám variť 10 min.
Špargľu nechám vychladnúť, nakrájam na menšie kusy a zmiešam s olejom. Pridám nakrájané olivy a okorením čerstvým mletým čiernym korením.
Na tanieri posypem podrveným feta syrom a plátkami parmezánu. Podávam s opečenými plátkami rožkov.
Výnos
3 porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šúľance s makom
Alica7 | Šúľance s makom
Šúľance s makom
Výborné mäkkučké šúľance si môžete pripraviť aj s orechmi.
Jemná bábovka
Alica7
Jemná bábovka
Jemná bábovka, recept je do menšej bábovkovej formy Ø18 cm.