
Zákusok vyhľadávaný v cukrárňach, obľúbený na svadbách, pre všetkých ktorí majú radi odpaľované cesto.
Cesto: | ||
150 | millilitrov | mlieko |
150 | millilitrov | voda |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
2 | štipky | soľ |
180 | gramov | hladká múka |
120 | gramov | maslo |
4 | kusov | vajce |
Plnka: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | smotana na šľahanie 40 % |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | vanilková pasta |
Cesto:
Pripravíme suroviny na cesto,mlieko, vodu, soľ, cukor, maslo pokrájané na kúsky dáme variť do hrnca. Po zovretí vmiešame hladkú múku, plameň stiahneme miešaním odpaľujeme cesto pokiaľ sa nám neodlepuje od hrnca.
Cesto preložíme do mixéra šľaháme lopatkovym nadstavcomdo mierneho vychladnutia. Vmiešame po jednom vajíčku. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Plech poriadne vymastíme maslom striekame kopčeky, (guľky).
Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút následne teplotu znížime na 180 stupňov pečieme ďalších 20 minút pri pootvorených dvierkach na rúre. Pečieme do zlatista, pripravíme si suroviny na plnku.
Náplň:
Smotanu s vanilínovým cukrom šľaháme do polotuha pridáme mascarpone, vanilkovu pastu došľaháme do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko zo zrezanou špičkou naplníme vychladnuté guľky.
Naplnené dáme do chladničky stuhnúť pred podávaním posypeme práškovým cukrom.






- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty