reklama

Guľky z odpaľovaného cesta

Pridal/a Oľga Birošová dňa 26. 10. 2021 - 08:16 - Recepty Oľga Birošová
Guľky z odpaľovaného cesta, Zákusky, recept, Oľga Birošová

reklama

Zákusok vyhľadávaný v cukrárňach, obľúbený na svadbách, pre všetkých ktorí majú radi odpaľované cesto. 

Ingrediencie
Cesto:
150 millilitrov mlieko
150 millilitrov voda
1 čajová lyžička kryštálový cukor
2 štipky soľ
180 gramov hladká múka
120 gramov maslo
4 kusov vajce
Plnka:
250 gramov mascarpone
250 gramov smotana na šľahanie 40 %
1 balík vanilkový cukor
1 polievková lyžica vanilková pasta
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto:

Pripravíme suroviny na cesto,mlieko, vodu, soľ, cukor, maslo pokrájané na kúsky dáme variť do hrnca. Po zovretí vmiešame hladkú múku, plameň stiahneme miešaním odpaľujeme cesto pokiaľ sa nám neodlepuje od hrnca.

Cesto preložíme do mixéra šľaháme lopatkovym nadstavcomdo mierneho vychladnutia. Vmiešame po jednom vajíčku. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Plech poriadne vymastíme maslom striekame kopčeky, (guľky).

Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút následne teplotu znížime na 180 stupňov pečieme ďalších 20 minút pri pootvorených dvierkach na rúre. Pečieme do zlatista, pripravíme si suroviny na plnku.

Náplň:

Smotanu s vanilínovým cukrom šľaháme do polotuha pridáme mascarpone, vanilkovu pastu došľaháme do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko zo zrezanou špičkou  naplníme vychladnuté guľky.

Naplnené dáme do chladničky stuhnúť pred podávaním posypeme práškovým cukrom. 

Doplňujúce obrázky
Guľky z odpaľovaného cesta, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 1
Guľky z odpaľovaného cesta, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 2
Guľky z odpaľovaného cesta, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 3
Guľky z odpaľovaného cesta, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 4
Guľky z odpaľovaného cesta, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 5
Guľky z odpaľovaného cesta, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 6
Výnos
24 Porcie1
Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama