Výborné tradičné tvarohové syrniki s jablkovou náplňou

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 5 minút |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
Tvarohové cesto: | ||
500 | gramov | tvaroh hrudkovitý |
1 | kus | vajce |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
štipka | soľ | |
Jablková náplň: | ||
1 | kus | jablko |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
Inštrukcie
Polotučný alebo tučný tvaroh prehnetieme vidličkou. Pridáme vajce, cukor, soľ, múku. V miske dôkladne premiešame lyžicou.
Jablko ošúpeme, nastrúhame na strúhadle. Pridáme cukor, premiešajte. Jablko pustí šťavu. Na náplň použite jablko bez tejto šťavy.
Z cesta vytvarujeme guľky s priemerom cca 4-5 cm. Cesto sa lepí na ruky, môžeme si pomôcť múkou. Lyžicou naberáme cesto, na doske posypanej múkou vytvarujem guľu. Potom do nej urobíme jamku a dáme do nej pol lyžičky jablkovej plnky. Uzavrieme, cestom zalepíme okraj a vytvarujeme plochý tvarohový koláč hrubý asi 1,3 cm.
Vyprážajte na oleji do zlatista. Z tohto objemu cesta sa získame približne 12 tvarohových koláčov. Môžu sa jesť s kyslou smotanou, medom, džemom, kondenzovaným mliekom.
Dobrú chuť!
Postup:
