Blíži sa Veľká noc a slaného nie je nikdy dosť, tak jedna inšpirácia a trochu nezvyčajné cesto.
250 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | tvrdý syr |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
100 | gramov | masť |
200 | millilitrov | mlieko |
21 | gramov | droždie |
1 | štipka | soľ |
Ostatné: | ||
1 | kus | vajce |
trocha | orechy | |
trocha | sezam |
Syr nastrúham na jemno - použiť môžete podľa svojej chuti, ja som dala eidam. Zmiešam ho s preosiatou múkou, pridám rozpustenú a vlažnú masť, smotanu, soľ a droždie, ktoré rozpustím v 150 ml mlieka.
Vypracujem cesto s priliatím zvyšného mlieka. Cesto nechám 2 hod odpočívať v chladničke.
Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkám na 0,5 cm a vykrajujem tvary, ukladám na plech s papierom.
Potriem rozšľahaným osoleným vajíčkom a posypem. Sypala som sezamom, ml. orechmi a niekde som dala celý orech... Všetko podľa vašich chutí napr. rasca, ľanové semiačko, syr, slnečnicové, tekvicové semiačka.
Dám piecť do vyhriatej rúry na 180° a pečiem 20 min. pekne do ružova, záleží na vašej rúre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.