
Dzeny | Syrovo-smotanové pagáčiky
reklama
Nekysnuté slané pagáčiky - výborné.
Ingrediencie
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | tuk |
250 | gramov | kyslá smotana |
2 | kusov | žĺtok |
100 | gramov | syr tvrdý |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | balík | prášok do pečiva |
Na posypanie: | ||
trocha | ľanové semienka | |
trocha | mak | |
Na potretie: | ||
1 | kus | bielok |
Postup
Syr postrúhame najemno. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme ho na 2 hodiny do chladničky.
Potom cesto rozdelíme na dve polovice, každú rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 alebo viac cm. A vykrojíme pagáčiky.
Pagáčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich bielkom a posypeme makom alebo ľanovými semienkami.
Pečieme cca 15 minút.
Doplňujúce poznámky
Počet kusov závisí od veľkosti pagáčikov.
Výnos
60 kusov
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty