Kamila | Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule.
Ingrediencie
8 | kusov | vajec |
8 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | olej |
4 | polievkové lyžice | horúca voda |
4 | polievkové lyžice | bezlepková múka |
4 | polievkové lyžice | bezlepková ovsená múka |
2 | polievkové lyžice | mleté mandle |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
500 | gramov | višne |
1 | polievková lyžica | kakao |
Postup
Višne či čerešne umyjeme, necháme trochu odkvapkať a odkôstkujeme. To je vždy zábavná časť.
Bielky začneme šľahať so soľou, pridáme cukor vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame v menšej miske, stačí ručne metličkou s vanilkovým cukrom, olejom a horúcou vodou (3PL) v menšej miske a na nižších otáčkach ich krátko prišľaháme k snehu.
Na záver primiešame ručne po častiach preosiate múky (polievkové lyžice dávam kopcovité) zmiešané s práškom do pečiva. Mandle zľahka primiešame nakoniec. Cca 2/3 cesta rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie.
K zvyšnej časti cesta primiešame preosiatu 1 PL kakaa (alebo karob pri histaminovej intolerancii) a 1 Pl horúcej vody. Kakaové cesto rozotrieme na svetlé a vidličkou zopár ťahmi zľahka premiešame vrstvy. (Je to v podstate piškótové cesto, aby sa trochu prepojilo)
Na záver na cesto rozložíme pripravené višne, alebo iné ovocie a pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty