
dasa_
Jednoduchá zeleninová príloha z cukety a baklažánu pripravená v teplovzdušnej fritéze.
Ingrediencie
2 | kusov | cuketa |
2 | kusov | baklažán |
soľ | ||
olej | ||
grilovacie korenie | ||
2 | polievkové lyžice | bylinky |
Postup
Na prípravu vyberáme veľmi mladé cukety a baklažány, ideálne 10-15 cm. Čím mladšie, tým lepšie.
Umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme na osminky.
Posypeme jemne grilovacím korením, zastrekneme olejom a preložíme do teplovzdušnej fritézy. Ja dávam všetko na veľký papierový košík
Trúbu nastavíme na 190 stupňov a 15 minút. Ak je zelenina staršia, tak čas trochu predĺžime.
Ak nemáme teplovzdušnú fritézu, môžeme uložiť na plech a do rúry. V krajnom prípade upravíme tepelne aj na panvičke.
Po dopečení necháme trochu vychladnúť, jemne posolíme a posypeme nasekanými bylinkami.
Podávame ako tepelne upravenú zeleninovú prílohu, prípadne s pečivom aj ako samostatné jedlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty