
Slavka K
Ingrediencie
600 | gramov | bravčové kocky |
1 | kus | cibuľa červená |
2 | kusov | cesnak |
3 | čajové lyžičky | mletá červená paprika |
500 | gramov | kyslá kapusta |
3 | kusov | bobkový list |
štipka | soľ | |
250 | millilitrov | smotana 33% |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
8 | kusov | čierne korenie |
1 | kus | cibuľa biela |
1 | polievková lyžica | worcesterská omáčka |
Postup
Na rozpálenom oleji v hrnci orestujeme nakrajanú červenú cibuľu (šalotka) ku ktorej pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso.

Mäso okoreníme čiernym korením a dvoma lyžicami červenej papriky. Osolíme. Podlejeme vodou (alebo ak máme bravčovým vývarom) a necháme dusiť aspoň 20 minút do mäkka.

V druhom hrnci si na rozpálenom oleji pripravíme dozlatista nakrájanú cibuľu do ktorej pridáme kyslú kapustu. Dochutíme troma bobkovými listami.

V miske si zmiešame smotanu 1 lyžicu mletej červenej papriky a 2 lyžice hladkej múky.

Zmäknuté mäso pridáme ku kyslej kapuste a zahustíme pripravenou smotanou. Pridáme 2 lyžičky worčesterkej omáčky. A minútku, dve necháme prezrieť.

Môžeme podávať s špeclami alebo samozrejme s knedlíkom.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty