reklama

Segedínsky guláš

Pridal/a Slavka K dňa 28. 06. 2025 - 21:44 - Recepty Slavka K
Segedínsky guláš, Hlavné jedlá, recept, Slavka K

Slavka K


reklama

Ingrediencie

600 gramov bravčové kocky
1 kus cibuľa červená
2 kusov cesnak
3 čajové lyžičky mletá červená paprika
500 gramov kyslá kapusta
3 kusov bobkový list
  štipka soľ
250 millilitrov smotana 33%
2 polievkové lyžice hladká múka
8 kusov čierne korenie
1 kus cibuľa biela
1 polievková lyžica worcesterská omáčka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup

Na rozpálenom oleji v hrnci orestujeme nakrajanú červenú cibuľu (šalotka) ku ktorej pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso.

Mäso okoreníme čiernym korením a dvoma lyžicami červenej papriky. Osolíme. Podlejeme vodou (alebo ak máme bravčovým vývarom) a necháme dusiť aspoň 20 minút do mäkka.

V druhom hrnci si na rozpálenom oleji pripravíme dozlatista nakrájanú cibuľu do ktorej pridáme kyslú kapustu. Dochutíme troma bobkovými  listami.

V miske si zmiešame smotanu 1 lyžicu mletej červenej papriky a 2 lyžice hladkej múky.

Zmäknuté mäso pridáme ku kyslej kapuste a zahustíme pripravenou smotanou. Pridáme 2 lyžičky worčesterkej omáčky. A minútku, dve necháme prezrieť. 

Môžeme podávať s špeclami alebo samozrejme s knedlíkom.

Doplňujúce poznámky
Výnos
6 porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama