
Jana Banetková | Koláč so želatínou
reklama
Upečieme si ľubovoľný bábovkový korpus, navrch poukladáme ovocie. Želatínu urobíme z troch Zlatých klasov.
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusov | vajce |
250 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
100 | millilitrov | mlieko |
100 | millilitrov | olej |
1 | balík | prášok do pečiva |
Poleva: | ||
3 | balíky | Zlatý klas |
600 | millilitrov | voda |
200 | milligramov | ovocný sirup |
ovocie |
Postup
Žĺtky s cukrom vymiešame na penu, pridáme olej, mlieko, postupne zamiešame múku, nakoniec sneh z troch bielok. Upečieme.
Zo zlatého klasu, vody a sirupu uvaríme polevu, na hotový koláč poukladáme ovocie a zalejeme pripravenou polevou.
Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty