reklama

Rezy s jahodovým želé

Pridal/a melisa dňa 14. 11. 2022 - 19:51 - Recepty melisa
Rezy s jahodovým želé, Zákusky, recept, melisa

reklama

Svieže rezy vhodné na nedeľné popoludnie:))

Ingrediencie
Cesto:
4 kusov vajce
200 gramov kryštálový cukor krupica
100 millilitrov rastlinný olej
100 millilitrov voda
200 gramov polohrubá múka
1 kus prášok do pečiva
2 čajové lyžičky holandské kakao
Plnka:
200 millilitrov smotana na šľahanie 33 %
400 millilitrov kyslá smotana
1 kus Créme Olé puding vanilkový
Želé:
1 kus jahodový kompót
1 kus džús v prášku jahodový
7 polievkové lyžice kryštálový cukor
800 millilitrov voda
2 balíky Zlatý klas
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej, vodu, múku s práškom do pečiva. Trochu cesta si oddelíme a pridáme kakao. Plech rozmer 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, vylejeme žlté cesto a naň rovnomerne kakaové cesto. Upečieme pri teplote 200°C cca 20 - 25 minút a necháme vychladnúť. Papier odstránime.

Plnka: do misky dáme smotanu na šľahanie, kyslú smotanu a Créme Olé puding vanilkový bez varenia. Ručným elektrickým šľahačom vyšľaháme na požadovanú hustotu. Môžeme pridať podľa chuti aj práškový cukor.

Želé: jahodový kompót scedíme a šťavu zmiešame s 800 ml vody. Jahody si odložíme a neskôr použijeme. Polovicu tekutiny dáme variť s cukrom a jahodovým džúsom v prášku za stáleho miešania. Vo zvyšnej vode vymiešame 2 balíčky Zlatého klasu, vlejeme do vriacej vody s jahodovým džúsom a uvaríme želé. Necháme vychladnúť a vlažné opatrne pomocou lyžice lievame na plnku. 

Ukladáme nasledovne: piškóta, plnka, scedené na kúsky pokrájané jahody, želé. Necháme vychladnúť, nakrájame na rezy a podávame.

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama