Svieže rezy vhodné na nedeľné popoludnie:))

Porcie | |
---|---|
Zdroj | internet a moje recepty |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor krupica |
100 | mililitrov | rastlinný olej |
100 | mililitrov | voda |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | čajové lyžičky | holandské kakao |
Plnka: | ||
200 | mililitrov | smotana na šľahanie 33 % |
400 | mililitrov | kyslá smotana |
1 | kus | Créme Olé puding vanilkový |
Želé: | ||
1 | kus | jahodový kompót |
1 | kus | džús v prášku jahodový |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
800 | mililitrov | voda |
2 | balíky | Zlatý klas |
Inštrukcie
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej, vodu, múku s práškom do pečiva. Trochu cesta si oddelíme a pridáme kakao. Plech rozmer 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, vylejeme žlté cesto a naň rovnomerne kakaové cesto. Upečieme pri teplote 200°C cca 20 - 25 minút a necháme vychladnúť. Papier odstránime.
Plnka: do misky dáme smotanu na šľahanie, kyslú smotanu a Créme Olé puding vanilkový bez varenia. Ručným elektrickým šľahačom vyšľaháme na požadovanú hustotu. Môžeme pridať podľa chuti aj práškový cukor.
Želé: jahodový kompót scedíme a šťavu zmiešame s 800 ml vody. Jahody si odložíme a neskôr použijeme. Polovicu tekutiny dáme variť s cukrom a jahodovým džúsom v prášku za stáleho miešania. Vo zvyšnej vode vymiešame 2 balíčky Zlatého klasu, vlejeme do vriacej vody s jahodovým džúsom a uvaríme želé. Necháme vychladnúť a vlažné opatrne pomocou lyžice lievame na plnku.
Ukladáme nasledovne: piškóta, plnka, scedené na kúsky pokrájané jahody, želé. Necháme vychladnúť, nakrájame na rezy a podávame.