
sedita321123 | Domáce zavárané lečo
Recept na domáce lečo s cibuľou.
Ingrediencie
2 | kilogramov | paprika |
3 | kilogramov | paradajky oválne |
2 | kusov | cibuľa |
1 | polievková lyžica | olej rastlinný |
štipka | soľ |
Postup
Najprv si olúpeme paradajky. Umyjeme ich a na opačnej strane ako bola stopka, narežeme ostrým nožom krížik. Do hrnca dáme zovrieť vodu, v ktorej ich povaríme asi 1-2 minúty. Potom ich z vriacej vody vyberieme a na minútu ponoríme do studenej vody a následne bez problémov olúpeme. Vychladnuté pokrájame na malé kúsky.
Papriku zelenú, červenú, bielu umyjeme, zbavíme jadrovníkov, vnútro očistíme a pokrájame na prúžky.
V hrnci na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú papriku a dusíme za občasného premiešania asi 10 minút, kým pustí šťavu.
Do hrnca k paprike pridáme paradajky, osolíme podľa chuti, dusíme ešte cca 15 minút a odstavíme zo zdroja tepla. Šťavu odoberieme. Môžeme ju použiť napr. na polievku, pod mäso a pod.
Horúcu hustú zmes naložíme do zaváracích pohárov. Naplnené uzatvorené poháre obrátime na 5 minút hore dnom, či lečo nevyteká a viečka dobre tesnia. Potom vrátime do pôvodnej polohy a uložíme do deky, najlepšie na noc. Vychladnuté poháre ráno uložíme do špajze. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule