
M.a.r.i.a
Placky plné bielkovým vhodné na rýchlu večeru ale aj ako desiatu so zeleninou.....
350 | gramov | tvaroh hrudkovitý |
5 | kusov | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | štipky | soľ |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
100 | gramov | tvrdý syr |
1 | strúčik | cesnak |
Vajíčka si rozdelíme, žĺtky vymiešame s tvarohom a práškom do pečiva. Bielka s soľou vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka vmiešame do tvarohu, podľa chuti môžeme prisoliť a pridáme mleté čierne korenie (alebo iné korenie či bylinky).
Na plech si dáme mokrý papier na pečenie a lyžicou urobíme kôpky. Z tejto dávky ich urobíte 8 ks. Lyžicou ich roztiahneme do kruhu. Ich veľkosť záleží na vás. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° približne 12 - 15 min.
Po upečení ich necháme trochu vychladnúť. Podávame so smotanou, do ktorej rozotrieme cesnak a posypeme strúhaným syrom. Opäť záleží na vás čo vám chutí. Dá sa pred dopečením na placky naukladať napr. mozzarellu, výborný je Hermelín, kozí syr, plátky paradajky...
Dajú sa robiť aj na sladko, treba vynechať korenie do tvarohu a potom podávať s fresh cream a ovocím, poliať medom, alebo javorovým sirupom, melasou...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.