
M.a.r.i.a
Placky plné bielkovým vhodné na rýchlu večeru ale aj ako desiatu so zeleninou.....
Ingrediencie
350 | gramov | tvaroh hrudkovitý |
5 | kusov | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | štipky | soľ |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
100 | gramov | tvrdý syr |
1 | strúčik | cesnak |
Postup
Vajíčka si rozdelíme, žĺtky vymiešame s tvarohom a práškom do pečiva. Bielka s soľou vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka vmiešame do tvarohu, podľa chuti môžeme prisoliť a pridáme mleté čierne korenie (alebo iné korenie či bylinky).
Na plech si dáme mokrý papier na pečenie a lyžicou urobíme kôpky. Z tejto dávky ich urobíte 8 ks. Lyžicou ich roztiahneme do kruhu. Ich veľkosť záleží na vás. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° približne 12 - 15 min.
Po upečení ich necháme trochu vychladnúť. Podávame so smotanou, do ktorej rozotrieme cesnak a posypeme strúhaným syrom. Opäť záleží na vás čo vám chutí. Dá sa pred dopečením na placky naukladať napr. mozzarellu, výborný je Hermelín, kozí syr, plátky paradajky...
Dajú sa robiť aj na sladko, treba vynechať korenie do tvarohu a potom podávať s fresh cream a ovocím, poliať medom, alebo javorovým sirupom, melasou...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchly hrnčekový slivkovo-makový koláč z jednej misky
Kamila | Rýchly hrnčekový slivkovo-makový koláč z jednej misky
Rýchly hrnčekový slivkovo-makový koláč z jednej misky
Rýchlejšie to už ozaj nejde. Fotorecept na jednoduchý hrnčekový koláč so slivkami a makom, pripravený z jednej misky.
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.