Popis
Vysmážať sa dá aj na plechu, bez oleja a rozdiel nepoznáte

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 15 minút |
Ingrediencie
kus | vajce | |
kus | strúhanka | |
kus | soľ | |
kus | rasca drvená | |
kus | bylinky | |
kus | cuketa | |
kus | hladká múka |
Inštrukcie
1. cuketu pomocou škrabky ošúpeme, osolíme a posypeme drvenou rascou 2. cuketu obalíme v trojobale 3. na plech dáme papier na pečenie, potrieme ho olejom a naň ukladáme obalenú cuketu 4. pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút, po 10-tich minútach kolieska poprevraciame... 5. podávame s varenými zemiakmi, zeleninovým šalátom, dresingom... 6. takto sa môže pripravovať aj karfiol, patizón... 7. piecť na plechu možno aj celkom bez oleja... ja plech potieram trochou oleja potom sú cuketky chrumkavejšie
Postup:


- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
super!
Ďakujem za super inšpirácia, raz som takto skúšala robiť rezne, ale asi som to prehnala s teplotou a dlžkou pečenie, tak sa vysušili.
Ale pozeram, že to ozaj ide. 
ja už takto vysmážam všetko... väčšinou na 160-180°C až keď obrátim potom zvýšim teplotu max. na 200 a vysmážam tak aj syr aj mäso aj zeleninu... friťák upadol do zabudnutia
Takže problém bol u mňa v teplote rúry.
Super inšpirácia.Určite vyskúšam ked dozrie úroda
Ďakujem autorke, že vďaka jej nápadu si znova môžem vychutnať moje obľúbené cukinky. Už dlhé mesiace som ich v tejto podobe nejedla, lebo mi začalo veľmi vadiť vysmážané. Zo všetkého smaženého mi je zle. Zachránili ste mi obľúbené jedlo :-).