reklama

Pečená hliva

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 18. 04. 2016 - 16:02 - Recepty M.á.r.i.a
Pečená hliva, Rýchlovky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Keď sa vrátite domov a začne sa hlásiť hlad, v chladničke nájdete hlivu, tak s ňou niečo treba urobiť. Ako príloha pučené zemiaky so zelerom a kapustový šalát.

Ingrediencie
350 gramov hliva ustricová
1 kus cibuľa
1 kus cibuľa červená
4 strúčiky cesnak
  trocha olivový olej
2 kusov zemiak
1⁄2 hlávka zeler
2 kusov jarná cibuľka
  trocha soľ
1⁄4 hlávka biela kapusta
1 kus mrkva
1⁄2 kus červená paprika
  trocha citrónová šťava
  trocha med
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hlivu si očitíme papierovou servítkou a roztrháme na menšie kusy. Cibuľu očitíme a nakrájame na hrubšie pol kolieska, cesnak nešúpeme. Všetko déme do zapekacej misy, osolíme, posypeme ml. čiernym korením a zapakneme olivovým olejom. Dáme piecť na 200 st. asi 20 mim. Občas premiešame.

Medzitým si očistíme zeler a zemiaky, nakrájame na drobno a dáme variť do osolenej vody.

Cibuľku nakrájame a opečieme na oleji. Zeler a zemiaky scedíme a pučiakom popučíme - nemixujeme. Prelejeme cibuľkou, pomiešame a prípadne dosolíme podľa chuti.

Kapustu a mrkvu si nastrúhame (ako tekvicu) a posolíme. Nakrájame cibuľku a papriku na drobno, pridáme ku kapuste a premiešame. Ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom a poprípade trochou medu...

Už treba len naservírovať a dobrú chuť !

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Po, 18. 04. 2016 - 18:48

To musel byť skvelý obed či večera, navyšší čas zoznámiť sa s Hlivou, škoda že pre MM sú všetky huby triednym nepriateľom.

M.á.r.i.a, Po, 18. 04. 2016 - 19:52

Ak je to možné treba si s "Hlivou" čo najskôr potikať. Je veľmi využiteľná v kuchyni od pomazánok,polievok, gulášu alebo ako príloha. No a v konečnom dôsledku je nezanedbateľná jej prospešnosť pre organizmusÁno

Kamila, Po, 18. 04. 2016 - 20:34

Polievku robievala babka, ci dedko?  ÚsmevBola vyborna, len mne sa tazko vari, bo to si navarim tak akurat pre seba, mladsi syn sa potesi, ale poniektorym musim volaco ine, to ma odradza.

lienka, Ut, 19. 04. 2016 - 10:01

mnam, vyzera dobre, len ja hladna nezvladam varenie...chňapnem po chlebe

ale isto vyskúšam Vyplazený jazyk

M.á.r.i.a, Ut, 19. 04. 2016 - 10:52

... no no no dievčatá potlačte lenivosť a dajte prednosť usilovnosti Chichocem sa, tá chvíľka varenia bude stáť zato a pochvália Vás nielen Vaše chuťové kanáliky PohodaKvietok

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama