Popis
Rýchly obed alebo večera...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | kuracích prs |
1 | polievková lyžica | bieleho vína |
1 | čajová lyžička | kryštálového cukru |
1 | čajová lyžička | soli |
1⁄4 | čajová lyžička | mletého čierneho korenia |
2 | kusy | mrkvy |
2 | kusy | póru |
2 | kusy | sterilizovaných uhoriek |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | polohrubej múky |
3 | polievkové lyžice | škrobovej múčky |
3 | polievkové lyžice | kečupu |
1 | polievková lyžica | sójovej omáčky |
3 | polievkové lyžice | bieleho vína /omáčka/ |
3 | polievkové lyžice | kryštálového cukru /omáčka/ |
3 | strúčiky | cesnaku |
trocha | oleja |
Inštrukcie
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. V miske zmiešame, soľ, ml. čierne korenie, víno a cukor, primiešame mäso a odložíme nabok.
V druhej miske si rozmiešame múku, 1 ČL škrobovej múčky /odoberieme z pripravenej/ a vajce, obalíme kúsky kuraťa a opečieme na rozpálenom oleji. Odložíme bokom.
V panvici si orestujeme mrkvu, pór, na kolieska nakrájané uhorky a prelisovaný cesnak, zalejeme malým množstvom vody, osolíme a chvíľu povaríme. Pridáme ochucovadlá: kečup, sójovú omáčku, víno, cukor a v malom množstve vody rozmiešanú škrobovú múčku a prevaríme. Pridáme opražené kúsky kuriatka a necháme v omáčke prevrieť. Podávame s ryžou.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť