reklama

Vianočný kapor

Pridal/a Valika475 dňa 08. 12. 2018 - 12:26 - Recepty Valika475

reklama

Tento kapor nie len na Vianoce aj pre moju sesternicu k sviatku. Je to zemiakový šalát naaranžovaný pomocou uhorky.

Vianočný kapor
Ingrediencie
1⁄2 kilogram zemiak
1 plechovka hrášok s karotkou
2 kusov vajce
200 gramov liptovská saláma
250 millilitrov tatárska omáčka
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
Na ozdobu:
1 kus šalátová uhorka
4 kusov vajce
4 kusov paradajka
2 kusov klinčeky
  hlávkový šalát
  mrkva
Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, vajíčka na tvrdo. Zo zemiakov, zeleniny, vajíčok, sálamy a tatárskej omáčky pripravíme šalát, ktorý uložíme na guľatú misu v tvare ryby. Šalátovú uhorku prerežeme na pozdĺž, potom na  pol kolieska a ryby začneme obkladať.

Z konca uhorku urobíme chvost a hlavu, ktorú kolieskami mrkvy a klinčekov ozdobíme.

Ostatná ozdoba ostáva na každého, ako to ozdobí a akú má fantáziu.

Výnos
15 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama