reklama
Tento kapor nie len na Vianoce aj pre moju sesternicu k sviatku. Je to zemiakový šalát naaranžovaný pomocou uhorky.

Ingrediencie
1⁄2 | kilogram | zemiak |
1 | plechovka | hrášok s karotkou |
2 | kusov | vajce |
200 | gramov | liptovská saláma |
250 | millilitrov | tatárska omáčka |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
Na ozdobu: | ||
1 | kus | šalátová uhorka |
4 | kusov | vajce |
4 | kusov | paradajka |
2 | kusov | klinčeky |
hlávkový šalát | ||
mrkva |
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, vajíčka na tvrdo. Zo zemiakov, zeleniny, vajíčok, sálamy a tatárskej omáčky pripravíme šalát, ktorý uložíme na guľatú misu v tvare ryby. Šalátovú uhorku prerežeme na pozdĺž, potom na pol kolieska a ryby začneme obkladať.
Z konca uhorku urobíme chvost a hlavu, ktorú kolieskami mrkvy a klinčekov ozdobíme.
Ostatná ozdoba ostáva na každého, ako to ozdobí a akú má fantáziu.
Výnos
15 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte