Robievame ho k obloženým chlebíkom ,ale aj ako prílohu k rezňom

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
1 1⁄2 | kilogram | zemiak |
2 | kusy | mrkva |
1⁄2 | kus | petržlen |
trocha | zeler | |
1 | kus | cibuľa |
4 | kusy | nakladané uhorky |
1 | plechovka | hrášok |
2 | kusy | vajce |
1 | kus | majonéza |
1 | čajová lyžička | horčica |
1 | kus | biely jogurt |
trocha | čierne korenie |
Inštrukcie
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vajíčka uvaríme na tvrdo,
Mrkvu, petržlen a zeler očiistíme a taktiež uvaríme vo vode s trochou doli.
Vychladnuté narežeme na kocky, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu ,uhorky , malú plechovku hrášku a uvarené vajíčka.
V osobitnej miske zmiešame majonézu, jogurt, horčicu a pridáme k šalátu.
Ochutíme soľou a korením a dodáme asi 2-3 pl štavy z uhoriek. Necháme odstáť v chlade.