
Zoznamovala som sa pomaličky, potichúčky s citom a láskou so stopkovým zelerom. Výsledkom bol veľmi chutný šalát.
3⁄4 | kilogram | zemiak |
2 | kusov | zeler stonkový |
1 | kus | zelená paprika |
1 | kus | cibuľa červená |
250 | millilitrov | biely jogurt |
2 | čajové lyžičky | dijonská horčica |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | olivový olej |
Zemiaky očistíme, nakrájame, zalejeme vriacou vodou, pridáme soľ a uvaríme do mäkka, pozor aby sa nerozvarili. Zlejeme z nich vodu a prepláchne studenou vodou, ktorú tiež zlejeme.
Cibulu očístíme, nakrájame, to isté spravíme s paprikou. Začala som dvoma stopkami zelera, mohlo by ho byť aj troch viac. Stopky umyjeme, nakrájame na tenko.
V miske vymiešame jogurt, horčicu, soľ, korenie, pridáme zeleninu, premiešame, nakoniec zľahka vmiešame zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom a hotovo. Paradajky ako príloha k šalátu skvele pasujú. My sme ho mali na obed.




To je dobrýýýý nápad , verím, že ten cit Ti priniesol lásku ku stonkovému zeleru. Rada ho chrumkám len tak ako tyčinky s kôprovým dipom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Toto vyzera super
, stonkovy zeler je skvely na rozny sposob
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
olalá! dobrý nápad!