Poznám, že či! Hoci nebola z Kráľovej, robievala ich moja omama... a občas som jej ako dieťa pomáhala.
Neskôr som bola svedkom ako to fičí priamo pri prameni, rozumej v Kráľovej, kde sme mali príbuzných - pri jednej z našich návštev zrovna sa u nich zišli ženičky hádam z celej dediny a robili frkacúlky na svadbu - to vám bol iný frkot!!!!
Inak, vraj to skutočne bola skôr sviatočná ako bežná závarka do polievky, takže sa to najčastejšie robievalo iba pri "výročitých" sviatkoch - aspoň tak mi to vtedy hovorili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kráľová je časť Modry, v ktorej sa zrodili frkacule. Cestoviny do polievky sa vyrábajú naozaj prácnym spôsobom.
Potrebujete fajnové cesto pokrájané na maličké kosoštvorce, ktoré sa potom na doštičke s drážkami vytvarujú pomocou drievka. Neviem, či to niekto bude skúšať, ale video je to zaujímavé:)