Zo série Aj synov treba naučiť variť

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
250 | gramov | hrudkovitý tvaroh |
1 | kus | vajce |
200 | gramov | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
soľ | ||
Ostatné: | ||
olej | ||
malinový džem | ||
vanilkový cukor |
Inštrukcie
V škole nám pribudol predmet Varenie. Teda on sa tak nevolá, má nejaký iný špeci názov. Minulý rok ho mali posledné dve vyučovacie hodiny a tak nebol problém ak decká jedlo nestihli pripraviť v rámci hodiny a pol a čosi. Pán Boh zaplať za dobré vyučujúce, ktoré ich nechali dovariť a doupratovať kuchynku aj v čase, keď už im "padla". Toho roku je to výzva.
Jedlo - však už vyšší dívčí nielen pomazánku treba vytiahnuť - musí byť hotové do 45 minút. Občas problém u nás aj zemiak oškrábať za ten čas . A tak sa učíme aj doma - syn variť a ja trpezlivosti a reálnemu odhadu šikovnosti môjho dieťaťa.
1. Tvaroh, vajce, múku, sódy, soľ a práškový cukor dáme do misky a začneme miešať. Potom prehodíme na dosku a vyhnetieme cesto - toť najväčší problém celého varenia. Šikovný prstoklad gazdinej to dá za 5 minút. Cesto nie je ani husté, ani riedke, také fajn nie príliš lepivé.
2. Rozvaľkáme na hrúbku prstu a povykrajujeme pohárikom šišky.
3. Dáme rozpáliť olej. Druhou stranou varešky skontrolujeme, či má správnu teplotu. Keď sa robia okolo varešky bublinky, šup tam so šiškami. Prikryjeme. Treba sledovať kraje šišky. Otočíme a dosmažíme odkryté.
4. Vytiahneme a necháme odtiecť.
5. Poprášime vanilkovým cukrom, džabneme tam džemu a walla ... nám to trvalo 35 minút aj so zjedením dvoch kusov.
Šišky som skúsila aj piecť - výsledok bol docela uspokojivý pre mňa. Dá sa to za šišku považovať a rozhodne je to ľahšie a aj zdravšie.
Piekla som 9 kúskov na 180 stupňov 20 minút. Foto nižšie.
Skúsim ešte verziu pre športovcov asi zajtra .
Podám info určite
Postup:
