Langoše

Popis

Taká klasika. Najlepšie chutí s cesnakom.

Langoše - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

500gramovhladká múka
125millilitrovkyslá smotana
200millilitrovmlieko
1kusvajce
1čajová lyžičkasoľ
25gramovdroždie
1čajová lyžičkacukor
200millilitrovolej na smaženie

Inštrukcie

Zo 100ml mlieka a cukru sa zarobí kvások. Nechá sa podkysnúť. Zvyšné suroviny sa spolu s kváskom zamiesia na cesto. Necháme vykysnúť. Z cesta sa odtrhnú kusy cesta veľké ako dlaň. Vytvaruje sa tenká placka. Vkladá sa do vyššej hladiny rozpáleného oleja. Z jednej strany sa pečie prikryté pokrievkou, druhá strana sa pečie bez pokrievky. Ide to rýchlo.

Na vrch každému podľa chuti - kečup, syr, smotana, prelisovaný cesnak s olejom, alebo len tak.

Ak sa nespotrebuje celé cesto naraz, vložíme ho do vrecka a uchovávame v chladničke 2-3 dni.

 

Poznámky

Lángoše sú jemné a vôbec nie sú mastné

Postup: 

Langoše - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

Prave langose obsahuju muku, drozdie a vodu. Mlieko a vajce v nich nemaju co hladat

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok