
ďalšie slané chuťovky
Cesto: | ||
450 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | Palmarin |
1 | čajová lyžička | práškový cukor |
2 | čajové lyžičky | soľ |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
200 | millilitrov | mlieko |
Plnka: | ||
250 | gramov | maslo |
200 | gramov | tvrdý syr |
1 | čajová lyžička | mletá paprika |
2 | čajové lyžičky | vegeta |
Vymiesime cesto,ktoré rozdelíme na 6 bochníkov a dáme na hodinu do chladničky. Medzi tým si nachystáme plnku - vymiešame všetky suroviny do hladka. Každý bochník na tenko rozvaľkáme,natrieme plnkou a stočíme do rolády.Malo by to byť 24 h.v chladničke,ale ja dávam tak na hodinku do mrazničky,aby to stuhlo,nech sa to dá dobre krájať.Z rolády odkrajujeme 0,5cm široké plátky,ktoré kladieme na suchý plech reznou stranou,ďalej od seba,lebo sa pri pečení akoby zväčšia,aby sa nespojili.Sú z toho pekné farebné bieločervené chrumkavé kolieska (slimáčiky,predsa!)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty