Prekladaný bryndzovník

Popis

Na bryndzovník som narazila na Instagrame u mojich inšpiratívnych Sisters Bakery.

Pre mňa to bola láska na prvý pohľad. Možno aj preto, lebo mi silno pripomenul jeden koláč z detstva. Koláč z detstva to ale nebol. Ale láska zostala Mrkám.

Prekladaný bryndzovník - recept

Zhrnutie

Porcie
plech
Zdrojhttp://sistersbakery.sk
Čas prípravy
4 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
4 hod, 30 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Do:

* 250 ml mlieka rozdrobíme

* 1 kocku droždia a pridáme

* 1 polievkovú lyžicu cukru 

Necháme pri izbovej teplote vzísť kvások.

V miske zmiešame

* 1-2 ČL soli

* trochu nastrúhaného muškátového orieška

* 500gr hladkej múky

* 100 g masla

a vymiesime cesto. Miesime a miesime a aktivujeme všetok ten lepok, ktorý sa nám odmení a urobí poriadne svoju robotu - teda cesto bude nádherné, obláčkovito nadýchané. Pekne ho prikryjeme, nech nám neoschne a necháme v teple nakysnúť na 2 násobok objemu.

Cesto vyvaľkáme na 1cm výšku. Dostanete veeeeeľky štvorec. Ten potrieme 1,5cm od krajov plnkou pripravenou z:

* 200gr bryndze

* 100ml kyslej smotany

Odskok od krajov preto, aby ste ho teraz mohli pekne preložiť na polovicu a okraje pritlačiť, aby nezbedná plnka nevytekala a nepatlala pracovnú dosku. Necháme 15 minút oddýchnuť. Potom preložíme na 3 krát - boky k stredu a rozvaľkáme. Premiestnime na plech s papierom na pečenie.

Pustíme rúru a kým sa nám rozohreje na 180 stupňov, cesto nám ešte kus podkysne. Na plechu ho len potrieme žĺtkom rozšľahaným s trochou vody, posypeme rascou alebo sezamovými semienkami a pečieme asi 25-30 minút do zlatista.

 

Krájame a papáme po upečení, aby nás brucho nebolelo, lebo je že mňam!

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Mňam, milujem všetky bryndzové koláče, buchty a tomu podobné zázraky Veľký úsmev. Už sa teším na čerstvú bryndzu, vyskúšam aj tento. Prekladám takto so škvarkami, zemiakmi a bryndza je dobrý nápad Áno. Ďakujem za tip Mrkám

Áno, áno - májová bryndza - kopec šalátu... a oškvarky za tým ako príloha ÁnoÁnoÁno Veľký úsmev

Doma som robila k tomu gulášovú polievku. Nevedeli čo prv vziať do úst Chichocem sa. Tak miesto chlebíka prikusovali nakoniec bryndzovník. A potom som im to zrušila, lebo tá bryndzová chuť tam zanikala ... toľké barbarstvo! Prekvapenie

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok