Kysnuté koláče,u nás veľmi obľúbené.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
1 | kilogram | hladká múka |
2 | decilitre | olej |
1 | kus | droždie |
6 | decilitre | mlieko |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Plnka: | ||
10 | dekagramy | maslo |
10 | dekagramy | bryndza |
2 | kusy | syrokrém |
Inštrukcie
Zarobíme kvások a klasické kysnuté cesto. Cesto nekysne, hneď s ním pracujeme. Rozvaľkáme a natrieme plnkou, preložíme ako na klasické pagáčiky a zopakujeme to tri krát. Vykrajujeme pagáče, potrieme vajíčkom, posolíme, posypeme strúhaným syrom a pečieme. Ja dávam viac plnky-viac syra aj bryndze, viac nám to tak chutí. Syr dávam celé veľké balenie a bryndzu kupujem váženú asi tak 250g.