Kokosovo-smotanová nízkosacharidová tortička

Popis

Opäť so testovala pečenie bez múky a s minimom cukru, tentoraz v kokosovej verzii, ešte treba vypilovať. Ale ak za vrchol sladkého považujete mrkvu bude vám chutiť. Hambím sa Ako medzi vrstvu najbližšie použijem čučoriedkové alebo malinové pyré.

Kokosovo-smotanová nízkosacharidová tortička - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
2polievkové lyžicekokosový cukor
110gramovstrúhaného kokosu
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
ganache
60millilitrovsmotany na šľahanie
60gramovvysokopercetnej čokolády
alebo povarené ovocné pyré z čučoriedok či malín
Smotanová náplň
190millilitrovsmotany na šľahanie
1čajová lyžičkavanilkovej esencie
100millilitrovmlieka
2kusyžĺtka
1polievková lyžicakokosový cukor
4plátkyželatíny

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne kokos zmiešaný s práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 20 minút.

Ganache:

Smotanu zohrejeme a zalejeme ňou čokoládu, ja to robím, čo do množstva, vždy od oka. Necháme chvíľu postáť a potom dôkladne rozmiešame. Necháme chvíľu stuhnúť a rozotrieme na vychladený korpus.

Inak viac ako čokoláda by mi k tejto tortičke nakoniec pasovalo krátko povarené ovocné pyré, či rozvarené čerstvé alebo mrazené maliny, čučoriedky, ktoré necháme chvíľu povariť, aby sa z nich vyparila voda a po vychladnutí, (v prípade potreby ešte môžeme prepasírovať cez sitko), rozotrieme na tortu namiesto ganache. A poprípade aj ovocie na to naukladať. Vraj nízkosacharidové sú čučoriedky, maliny ...

Smotanová náplň:

Žltka s mliekom a kokosovým cukrom, uvaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli na kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Plátky želatíny, namočíme do trochy vody, podľa návodu na obale. Vyšľaháme šľahačku( keď neuberiete šľahačku na ganache, šľahajte 250 ml smotany) , môžete pridať trošku vanilky. K šľahačke zľahka primiešame kyslú smotanu, vychladenú žltkovú kašu. Namočenú želatinu, krátko zohrejeme do jej rozpustenia, pridáme 2 PL krému, rozmiešame a spojíme so zvyšnou náplňou. Môžeme ešte pridať zo 2PL kokosu.

Okolo vychladeného korpusu dáme ráfik, alebo bočnú časť formy a rozotrieme naň krém. Dáme aspoň na dve hodiny stuhnúť do chladničky.

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok