Mandľovo - smotanová nízkosacharidová torta

Popis

Božská pochúťka bez múky a s minimom kokosového cukru, z toho čo v chladničke ostalo. Úsmev

Mandľovo - smotanová nízkosacharidová torta - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusybielka
150gramovmleté mandle (orechy)
2polievkové lyžicekokosový cukor
1⁄2čajová lyžičkasóda bicarbóna
náplň
250millilitrovšľahačková smotana
250millilitrovkyslá smotana
4kusyžĺtka
100millilitrovmlieka
4plátkyželatíny
1polievková lyžicakokosový cukor

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do peny a už len ručne zľahka primiešame mleté mandle zmiešané s práškom do pečiva (sodou bikarbonou). Vznikne trošku zvláštna hmota, nakoľko je tam málo cukru ale výsledok je skvelý. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie, boky vymažeme maslom, pri teplote cca 170°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Náplň:

Žltka s mliekom a kokosovým cukrom, uvaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli na kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Plátky želatíny, namočíme do trochy vody, podľa návodu na obale. Vyšľaháme šľahačku, môžete pridať trošku vanilky. K šľahačke zľahka primiešame kyslú smotanu, vychladenú žltkovú kašu. Namočenú želatinu, krátko zohrejeme do jej rozpustenia, pridáme 2 PL krému, rozmiešame a spojíme so zvyšnou náplňou. 

Okolo vychladeného korpusu dáme ráfik, alebo bočnú časť formy a rozotrieme naň krém. Dáme aspoň na dve hodiny stuhnúť do chladničky. Vrch môžeme posypať kakaom.

Postup: 

Mandľovo - smotanová nízkosacharidová torta - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Nemám skúsenosti s kokosovým cukrom. To vyzerá, ale že sa ti z toho vlastne puding uvaril. Prekvapenie Tuším na čase skúsiť aj také Úsmev.

Koláčik vyzerá excelentne.

Kokosový cukoro je krásne hnedý, s trochou karamelovej príchuti, vraj sa glykemicky správa inak ako klasický cukor a je menej sladký ... Ako ideálne by to bolo az bez neho, ale koláč potrebuje aspoň kus sladkej chuti. Nenahrádzam  ju ovocím, datľami, hrozienkami, ako v RAW koláčoch.... Ešte som rozmýšľala nad Xylitolom, brezový cukor, na nejakom liehovom základe, ešte som ho nekúpila, aj keď naň už dlho kukám ... Je drahý, však aj kokosový, ale keď ho dávkujem po lyžiciach do koláča, dlho vydrží.

Ano z toho mileka a žltok vznikol v podstate riedší puding, len sa stále učím, že toho mlieka či smotany, stačí málo. A už mi došlo, že tie žltka uvarené či neuvarené zriedia smotanový krém, akosi výraznejšie, takže to chce v konečnom dôsledku aspoň noc postáť v chladničke, alebo želatínu.

Aha! Takže to žĺtko, nie cukor je kašoidné. Dobre, skúsime hádam.

Ja vsádzam na želatínu dosť - jednak sa mi zdá výživovo potom ten dezert vyváženejší, druhák ju mám rada Chichocem sa.

Tak smelo do pečenia a nákupov.

Ja som tou želatinou, plátkami ostala teraz úplne unesená, tak krásna konzistencia náplne vznikla,a si je čas ubrať mascarpoen nahradiť niečim menej tučín a prifať želatinu. Veľký úsmev Tie žltka treba akurát počas varenia dôkladne miešať aby nevznikla praženica. Úsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok