
Kamila
Inšpirácia na sviežu čokoládovo - smotanovú tortičku s višňami, bez múky, menej cukru ... Syn sa ma nedávno pýtal či neviem upiecť dva koláče podľa rovnakého receptu. No neviem. Však to tak aj miestami vyzeralo. Podobnú som už robila, táto bola opäť iná.
Ingrediencie
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
3 | polievkové lyžice | kakao |
5 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Višňová náplň: | ||
1 | kus | višňový kompót |
1 1⁄2 | kusov | Zlatý klas |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Postup
Korpus: Vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny, ručne primiešame preosiate kakao. Cesto rozotrieme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie o priemere 28cm. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Višňová náplň: Višne scedíme. Šťavu zohrejeme a primiešame k nej škrob rozmiešaný vo vode (100ml), uvaríme hustú "kašu" , pridáme višne a ešte malú chvíľu povaríme. Višňovú hmotu rozotrieme na vychladnutý korpus. necháme vychladnúť.
Smotanová náplň: Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Prešľaháme macsarpone s cukrom (medom), ručne k nemu primiešame k jemný tvaroh. Obe hmoty zľahka spojíme. Smotanovú náplň rozotrieme na višňovú vrstvu a tortu dáme na pár hodín do chladničky.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.