
Jednoduchá príloha alebo hlavné jedlo
400 | gramov | zelená fazuľka |
4 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | parmezán |
2 | strúčiky | cesnak |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | čierne mleté korenie |
1 | kus | mozzarella |
Fazuľky očistíme. Ak sú hrubšie, tak ich krátko povaríme v osolenej vode. Ak sú tenké a čerstvé, nemusíme predvárať.
V miske zmiešame nastrúhaný parmezán, nasekaný cesnak, soľ, mleté korenie a olej. Primiešame osušené fazuľky. Na plech dáme papier na pečenie a fazuľky rovnomerne uložíme. Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 15-20 minút. Mozzarellu na hrubo nastrúhame, alebo natrháme. Navrstvíme na upečené fazuľky, zapneme gril (alebo zvýšime teplotu) a grilujeme ešte asi 5 minút.
Podávame ako prílohu alebo ako hlavné jedlo.




- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šúľance s makom
Alica7 | Šúľance s makom
Šúľance s makom
Výborné mäkkučké šúľance si môžete pripraviť aj s orechmi.
Jemná bábovka
Alica7
Jemná bábovka
Jemná bábovka, recept je do menšej bábovkovej formy Ø18 cm.