A zasa cukina.
Pozrite si aj
Zabudla som dodať,lečo je vynikajúúúce,snáď ešte lepšie ako to klasické.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Díky Ajka, určite spravím toto lečo,cukete sa na záhrade obzvlášť darí, papriky, paradajky, cibule je tiež dostatok a od teba overené recepty mám odskúšané - výborné. Len k tej diskusii na MMB by som pridala: lečo, rôzne pomazánky tiež nesterilizujem. Hneď zahorúca plním do pohárov , zatvorím viečkom a prevrátim hore dnom na 10 minút -viečko sa prehreje a "pricucne". Nepokazil sa mi ani jeden pohár.
Maja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som na pár minút dala zasterilizovať,lebo popritom som ešte varila obed,takže mi lečo trošku vychladlo.Ale v jednej diskusii na inej stránke som čítala čo robiť aby sa nekazili zaváraniny a padla v tej debate rada:umyté poháre dať do mikrovlnky,zapnúť na pár minút na plný výkon aby sa vysterlizovali poháre a až potom plniť.S obavami som sledovala mikrovlnku plnú pohárov,ale nič sa neprihodilo,poháre sa pekne prehriali a zatiaľ sa nič nekazí.Skúšala som to hlavne pri broskyniach.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím - ale len na priamy konzum - niečo podobné, len bez mrkvy a petržlenu a recept na to som tiež našla kdesi na nete ale pod názvom Guláš z patizónov.
No a keďže tieto tekvicoidné plody sú takmer jeden ako druhý, tak to robím v pohode aj z patizónov, aj z cukety. Neviem, či som recept nehodila aj sem - kukne a ak nie, tak pridám.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aja1 to teraz napises,ze sa to da aj v mikrovlnke prehriat?mysli skla na zavaranie.joooj.mne sa pokazilo minuleho roku leco.vsetko skyslo.skoda.teraz ked som zavarala uhorky,borovnice,len trpnem ci sa to zase nepokazi.asi som zle umyla skla,alebo mozno bola skysnuta paradajka?vazne neviem,ale co uz.dakujem za radu a na buduce cistiacu kuru urobim aj mikrovlnke.skoda,ze som si to skor neprecitala,nebala by som sa tak tohtorocneho zavarania...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takto isto ohrievali poháre naše prastaré babičky,ale v tých starých peciach,alebo kachliach-každý to volá ináč.a kto nemá mikrovlnku,môže si to aj teraz tak vysterilizovať v klasickej rúre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nedávno som objavila recept na cukinové lečo.Mala som zopár cukín,tak som sa rozhodla ho odskúšať.Nejde tam ani veľa paprík ani rajčín,ale zato som pridala viac rajčinového pretlaku ako bolo pôvodne v recepte.A ani oleja som toľko nedávala.
Takže tu nájdete spomínaný recept:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30412