Ako na kysnutú knedľu v zahraničí, alebo každá rada dobrá.
Pozrite si aj
Nemám skúsenosti s knedlikom iba buchtami na pare. Podľa mňa sa kysnuté dá upiecť aj s hladkou múkou. Ohľadne kysnutého experimentujem ako so všetkým. Používam klasický recept na kysnuté s malými obmenami, na knedlik, buchty. 1kg muky. jedno drozdie, 250ml vody, 250ml mlieka, 1 PL cukru, 1.5 ČL soli, 1 vajicko, 4 PL oleja. Vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor, a rozdrobíme kvások, necháme podkysnúť. Pridáme sol, vajičko a postupne pocas miesania muku a olej. Cesto mozeme zacat miesat vareskou, potom rucne, alebo na robote s hnetacimi metlickami. Cesto je hotove, ked sa zacne odlepovat od misy. Treba nechat kysnut aspon dve hodiny, vytvarovat knedlik a este ho nechat kysnut. Varíme nad parou cca 20 minut, uz len vymysliet spravne parenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za ochotu
no parenie by nemalo byt problém, bežne vari v parnom hrnci tak hneď dve poschodia teda dve knedle by mohla :-)
Pri sušenom droždí postačí jeden balíček ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Susene drozdie je na pol kila muky, aspon to nase, vtedy sa drozdie rozmiesa v muke a k tomu sa primiesavaju tekute ingrediencie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja cesto na knedľu dám do pekárničky,na program cesto,trvá to cca 1,30 hod.cesto ľahučké,super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pozri ak tam nemajú polohrubú múku tak nech použije akú ma a nakrája k tomu žemľu či rožky. Sušené droždie je na pol kila múky takže tak treba aj dávať. Veľmi na tom nie je čo pokaziť., vajíčko, lyžica oleja, soľ, droždie, voda a mlieko. Tie nakrajané rožky môže namočiť do mlieka ale aj nemusí a môže rovno pridať do cesta. Urobí to aj hladkú múku trošku vzdušnejšiu. Ak ma hrubú múku či krupicu tak do hladkej múky zamiešať trochu krupice.
Nech sa darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá dajte jej recept na knedle do hrnčeka.to je bez múky,či?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tu je overený recept na hrnčekové knedlíky, robila som zo všetkých troch druhov múky, kľudne možno použiť hladkú. Problém bude asi kúpiť rožky, či žemle. Myslím, že by sa dal využiť suchší chlebík, pokrájaný na kocky. Hrnčeky len vymastím,nevysypujem a miesto varenia vo vode občas aj vlním v MW. Je to podstatne rýchlejšie,len cesto musí byť redšie, treba pridať viac mlieka.
http://varecha.pravda.sk/recepty/hrncekove-knedle/6655-recept.html
Recept na knedle z Varechy od stefan111. Karlovarske knedle- príprava. Žemle alebo rožky sa nakrájajú na kocky,osolia,okorenia,pridá sa nadrobno nakrájaná petržlenová vňať, žľtka,trochu mlieka,premieša sa aspoň 3 krát a pridá sneh z bielkov.Žiaden kypriaci prášok..A je lepšie,keď bielka nie sú na tvrdo vyšľahané, lebo maju čas ešte rásť pri varení.Na tvrdo vyšľahaé bielka už tak" nevyrastú" . Dvakrát zatočíme do kuchynskej fólie alebo alobalu.Vytvarujeme "salónku" a varime 20-30 minut. Netreba nič vymasťovať a ani sa báť, že pri vareni sa dostane voda do knedlikov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vopred upozorňujem, že som nikdy žiadnu knedľu doma neukuchtila.
Sestra žije v USA, najviac jej na stole pochybujú rožky a knedľa.
Nie je zdatná kuchárka, ale svoju nechuť k vareniu prekonáva túžba po KNEDLE .
Prvotný problém je múka. Nevieme ako zohnať či ako označujú, pomenúvajú polohrubú múku. Už kúpila množstvo rôznej múky. No vždy iba hladká. Knedle som doma nikdy nerobila nakoľko ja ich fakt nemám rada :-)
Prosím poradíte či sa dá urobiť knedľa aj z hladkej muky prípadne overený recept čo by zvládla .
P.S. Dcéra pred pár dňami odletela tam. Kufor ako svet nabalený potrebným .
Čokolády, vianočné oblátky, pivo, horčica... samé naše dobroty
Samozrejme 2 knedle sa balia vždy ale beda, kufor na letisku vážil moc. Tak dcéra otvorila kufor a vyložila práve knedle. V USA majú práve smútok za knedle čo zostali na letisku. Dcéra teraz špekuluje ako darovať knedle k Vianociam :-)
Ďakujem.