Ako som vyrábala makrónky
a nechala si na plechu hodku sušiť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno, nechávala som ich 60 minút na plechu pred pečením oschnúť, ale aj tak popraskali, oni v rúre na plechu boli celé, ale akonáhle som ich vybrala a nechala pár sekúnd na vzduchu /a to mám rúru rovno pri krbe, kde sa kúri/, pozrela som na ne a už boli popraskané, nechápem prečo? Ak by to bola náhla zmena teplôt, že by bolo nenormálne zima, ale pri rúre je cca 25°C.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ich sice nikdy nerobila ale hodila som si ich do googla a mas ich uplne skvele ako original Netrap sa vzhladom, dolezite, ze chutia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem, ale od originálu ich delí to popraskanie, ale všade hhovorím, že to som chcela docieliť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pozrela som si na youtube jeden recept, pri priprave tam vysvetlila, ze je francuzsky meranque a taliansky, vraj taliansky je krajsi a lesklejsi, rozdiel je ten, ze pri talianskom do vymiesanych bielok sa pridava cukor rozpusteny vo vode -presne ked ma teplotu 118 stupnov, tak sa primiesa do uz vyslahanych bielok a znovu sa slaha az ma taku, ja tomu hovorim" gumovitu, ci elasticku konzistenciu, pripojim ti link, je to vo francuzstine, ak by si potrebovala nieco prelozit, tak ti rada pomozem, nevyzera to az tak komplikovane, je to tam rozpisane vsetko na vahu, aj bielky....az raz naberiem odvahu, tak vyskusam...plnene su spekulousovou plnkou, ktoru kupila uz v obchode... tak peceniu zdar...
a este tam hovorila, ze ich treba nechat "vysusit" 15az 60 min, ak je vonku prilis vlhko, tak minimalne 45min a potom ich "pecie" na 85 stupnoch a obcas otvori trubu, aby vypustila z nej nakondenzovanu paru...
tak mozes skusit, ale treba k tomu teplomer, kvoli tomu, aby ten rozpusteny cukor mal presne 118°C, inak to nebude fungovat..
a tu je ten link:
http://www.youtube.com/watch?v=mQ6IaFpduIA
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam, tak o takýchto koláčikoch počujem prvýkrát, vyzerajú veľmi zaujímavo, SYLVUSH nezostalo ti zopár na ochutnanie ? (to sa zalizujem), vyskúšami ich s dcérou urobiť, akým krémom sa to spája ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robili ich v Masterchefovi, malokomu sa podarili. Viem, ze do nich pridavali aj potravinarske farbivo a ich vytvory boli modre, ruzove, zelene... Niektorí urobili naozaj pekne leskle makronky. Original recept je tu: http://masterchef.markiza.sk/clanok/recepty-sladka/makronky-original-re…
Inak klobuk dolu pred tvojimi makronkami, vyzeraju vynikajuco. Mnam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neuveríte, ale už po tretíkrát sa pokúšam urobiť tie senzačné francúzske koláčiky rozplývajúce sa na jazyku a či sa mi to podarilo, skúste posúdiť sami podľa obrázkov. Po prvý krát som ich robila podľa receptu /a vlastnej tvrdohlavej hlavy, ktorá hovorí stále: "Nedávaj tam toľko cukru!"/, druhý krát som ho robila podľa vlastnej hlavy /tej tvrdohlavej/ a tretíkrát som postupovala presne podľa inštrukcií jedného dievčaťa z netu. Moja dcéra je tomuto môjmu divnému tvoreniu za sporákom kompábeľ. Lebo, mamiiii neurobíme to, vyzerá to mňamkovo, ale vraj je to ťažkéééé. No a ja veeeľká to kuchárenka, že by som tento francúzsky zázrak nepokorila? Davaj prvý krát šupi-lupi, žiadne poležanie bielkov v chladničke 1-5 dní, Hneď a zaraz som všetko vytrepala šľahačom!!! a čo z toho bolo? Dcéra to odfotila na FB, ja som sa za tento prepad hanbila, ale chutilo to dobre, len moja mama povedala /čo nemusela
/"Šak to sú laskonky." No vidíš ho? Druhý pokus som robila tvrdohlavo bez dcéry, menej cukru, cesto tekuté, nuž zasa z toho boli laskonky
. Tento tretí je snáď dobrý, chuťovo je mňamkový, ale s fotografiami z popredných francúzskych cukrární to nemá nič spoločné
. Baby robili ste to niektorá? Podarili sa vám krásne lesklé vršky a napraskané spodky? Konzistenciu mám peknú, aj chuť, ale tú vizáž ach, ach, ak by sa dalo dám Vám aj ochutnať.